Informatievoorpaardenliefhebbers.jouwweb.nl
Home » Fokkerij » Rassen » Canadian Cutting Horse

Canadian Cutting Horse

De Canadian Cutting Horse is de tegenhanger van de American Quarter Horse, en de voor voorvaderen zijn nagenoeg identiek. De paardenfokkerij in Canada is in een florerende bedrijfstak veranderd, waarbij de inheemse rassen streng worden gestandaardiseerd en gecontroleerd. Cutting Horses hebben een natuurlijke aanleg voor het werken met runderen. Ze kunnen ongelooflijk snel vaart maken en abrupt stoppen, waardoor ze de bedoelingen van de runderen verijdelen en de 'cowboys' bij hun werk helpen.

De Canadian Cutting Horse heeft herderstaken op de reusachtige Canadese runderfarms, maar is inmiddels ook een populair concours- en showpaard voor de westernconcoursen, waarbij de cutting-disciplines van belang zijn. Wanneer de Cutting Horse met de Volbloed wordt gekruist, ontstaat een uitstekend spring- en veelzijdigheidspaard.

De Canadian Cutting Horse is een uitermate sterk paard. De schouders en achterhand zijn krachtig, de korte rug zeer gespierd. Het laatste geldt ook voor de bovenbenen. De lange hals is laag ingeplant en recht.

De Canadian Cutting Horse is intelligent en beschikt over een aangeboren cow sense en het talent om te hoeden. Op de korte afstand is dit ras uitgesproken snel. Ook heeft het het benodigde uithoudingsvermogen om herderstaken te verrichten. Verder springt het prima. Deze paarden zijn werkwillig en om die reden makkelijk te trainen.

Stokmaat: 1,57 - 1,65 meter