Informatievoorpaardenliefhebbers.jouwweb.nl
Home » Paardensporten » Drafsport

Drafsport

Wagenrennen was de eerste georganiseerde paardensport. Al in 1500 v.C. was het koninklijk hof van Assyrië in het bezit van renpaarden die voor lichte wagens werden gespannen.

Tegenwoordig is de drafsport in de Verenigde Staten, Europa en Australië een van de bekendste paardensporten.

Vroeger bestonden er zelfs galoprennen met bespannen paarden. In Europa heerst de voorkeur voor de draf, in de Verenigde Staten is dat de stap. Gemengde rennen vinden nooit plaats.

Er wordt gereden in de sulky. Het rijtuig heeft een onderstel in de vorm van een omgekeerde U. De zitplaats is aan het frame bevestigd, de open delen vormen de dissel. De meeste wagenrennen vinden tegen de wijzers van de klok in plaats op renbanen die geschikt zijn voor alle weersomstandigheden en dagdelen... dus ook 's avonds, bij kunstlicht.

De American Standardbred was het eerste paardenras waarmee systematisch werd gekoerst (wagenrennen.) De naam is ontstaan uit de vroeger vastgelegde rentijd - twee minuten en 30 seconden - voor een mijl. Alle American Standardbred-horses stammen af van Hambletonian. Deze in 1849 geboren Volboed-hengst was een kleinzoon van de beroemde Messenger, die in 1788 vanuit Engeland in Philadelphia arriveerde. In de Verenigde Staten werden de eerste wagenrennen nog met koetsen gereden.

Maak een Gratis Website met JouwWeb