Informatievoorpaardenliefhebbers.jouwweb.nl
Home » Fokkerij » Rassen » Sable Island pony

Sable Island pony

De Sable Island pony dankt zijn naam aan een eilandje op 30 kilometer voor de kust van Nova Scotia, in de Atlantische Oceaan. Deze pony's zijn afstammelingen van de Franse paarden en pony's die in het begin van de 18de eeuw via Engeland in Canada arriveerden, zich aldaar met inheemse paarden kruisten en naar het eiland werden gebracht. Tegenwoordig zijn er op het 45 kilometer lange eiland verscheidene kleine kudden. Af en toe worden de pony's door de autochtonen gevangen en als men- of rijpaard gebruikt.

De Sable Island pony kan als een echte inheemse pony worden beschouwd, aangezien ze al voor de mens op het eiland leefden. Het ras wordt zorgvuldig geselecteerd. Inteelt wordt vermeden. De Sable Island is een allround pony en zowel een rij- en menpaard als een lastdier.

De Sable Island pony heeft een relatief groot hoofd met een recht profiel en lange oren. De hals is dik, de schouders zijn veeleer recht. De korte rug gaat over in een afgedraaide achterhand. De korte benen hebben verfijnde botten en een bescheiden kootbeharing. De meeste pony's zijn voskleurig of bruin. Er zijn echter ook schimmels en zwarte dieren.

De pony's zijn door hun biotoop gevormd en gehard. Het betreft taaie, pezige dieren, die vriendelijk en voor alle werkzaamheden geschikt zijn.

Stokmaat: 1,42 - 1,52 meter

Maak een Gratis Website met JouwWeb