Informatievoorpaardenliefhebbers.jouwweb.nl
Home » Fokkerij » Rassen » Percheron

Percheron

De Percheron straalt één en al kracht, elegantie en gratie uit. Van de Arabier heeft hij zijn trotse houding en mooie goed uitgebalanceerde bewegingen. Van zijn Normandische voorouders heeft hij het profiel en de kracht die al eeuwenlang zo'n ontzag inboezemen.

Zijn hoofd met het kaarsrechte profiel is fijn en voorzien van wijde ogen en heel open neusgaten. Zijn sterke hals steekt uit boven een massieve voorhand en ruime borst. Zijn verzamelde lichaam, zijn sterke lendenen en ronde kruis stralen een en al kracht uit. Zijn benen, die kort lijken ten opzichte van zijn lichaam, zijn droog en gespierd.

Schofthoogte is variërend van 1,52 m tot 1,70 m.

Vroeger waren diverse kleuren toegestaan. Voor het standaardras is tegenwoordig alleen appelschimmel en zwart toegestaan.

De Percheron is niet alleen wilskrachtig, maar ook zeer intelligent. De oude voermannen wisten dat maar al te goed en lieten het initiatief vaak aan dit paard over in geval van een probleem, bijvoorbeeld als het rijtuig in de modder dreigde vast te lopen. Dit indrukwekkende paard is even meegaand als gemakkelijk in de omgang. Hij laat zich heel gemakkelijk en vriendelijk door kinderen leiden.